A Takács család története

Egy kis betekintés családunk históriájába.

Takács család

Bemutatkozás

A Takács család első írásos feljegyzései az 1730-as évekre vezethetők vissza. Üknagyapánk, Takács Mihály kezdte a szőlőtelepítést, majd fia, Takács Péter folytatatta a szőlő- és bortermelést. Fiai - Takács Mihály, József és Ferenc - tőle örökölték a szakma szeretetét.

A mi pincészetünk Takács Mihály ágán folytatódott, aki Festetics Tasziló területszomszédja és jó barátja volt. Fia, Takács Lajos 2,5 hektáron szőlészkedett rizlingszilváni, rajnai rizling fajtákkal hagyományos bakhátas műveléssel.

Az 1959-70-es években a termelőszövetkezetek szervezésekor elvesztettük területeink nagy részét, melyeket édesapám, Takács Ferenc az 1990-es évek közepére kis részben visszavásárolt, és megkezdődött rajtuk a minőségi bortermelés.

Eredettörténet

Kordonos művelésmódról beszélünk chardonnay, zengő, nektár, irsai olivér, blauburger és kékfrankos fajtákkal. 1992-ben, miután végeztem a balatonfüredi Széchenyi Ferenc Szakközépiskola borász szakán, a hagyományt folytatva segíteni kezdtem édesapám munkáját.

1997 óta borainkat palackozzuk, és egyik célkitűzésem – mely szerint borainkat kizárólag palackban értékesítsük - a 2010-es évben vált valóra.
2012-ben még 0,5 hektár területet vásároltunk és kialakítottuk a mostani fajtákat. Pincészetünk immáron 7 fajta borral várja a látogatókat száraz, félszáraz félédes fehér- és vörösborokkal. Valamint rozéval.

Különleges borunk a Mazsolán érlelt tramini, ami édes desszertbor, és 2 éves ászokolás után kerül palackba, valamint a félédes muskotályos Nektár, ami illatával, finom savaival 2003 óta pincészetünk zászlós hajója.

Csendes, meghitt helyen kóstolhat minőségi borokat.

Látogasson el hozzánk!
Beszélgessünk egy jót!

Öblítse le az út porát NÁLUNK!

Rólunk

300 éves családi tradicinális szőlőművelés és borászat a Rezi vár tövében elterülő borvidéken. Értékmegőrzés és innováció. Jó hangulatú, családias vendéglátás.