Nyitott pincék éjszakája

A Nyitott pincék éjszakáján kézműves hagyományokkal készült ételek, finom, helyi pincészetek borai és persze a mesébe illő táj fogadja vendégeinket, akik betekintést nyerhetnek Rezi borkultúrájába, annak gasztronómiai és a mezőgazdasági hagyományai mellett.

A táj szépségét fokozza az éjszaka és az éjszakában fáklyákkal való séta az egyes pincészetek közt, akik erre az alkalomra készített poharakban kínálják boraikat.

A poharakat a pincészeteknél tudja megváltani a kedves ide látogató.

Az est végén nyereményjátékkal kedveskedünk vendégeink számára.

Nagy szeretettel várunk minden kedves borkedvelőt!

További infók:
Nyitott pincék éjszakája Reziben
facebook



Születésnap,névnap, ünnepek....Nincs ajándék ötlete?Lepje meg szeretteit ,barátait egy borkóstolóval vagy palackozott borral...

Vásároljon Ajándékutalványt !!!!

Takács Család

A Takács család első írásos feljegyzései az 1730-as évekre vezethetők vissza. Üknagyapánk, Takács Mihály kezdte a szőlőtelepítést, majd fia, Takács Péter folytatatta a szőlő- és bortermelést. Fiai - Takács Mihály, József és Ferenc - tőle örökölték a szakma szeretetét.
A mi pincészetünk Takács Mihály ágán folytatódott, aki Festetics Tasziló területszomszédja és jó barátja volt. Fia, Takács Lajos 2,5 hektáron szőlészkedett rizlingszilváni, rajnai rizling fajtákkal hagyományos bakhátas műveléssel.
Az 1959-70-es években a termelőszövetkezetek szervezésekor elvesztettük területeink nagy részét, melyeket édesapám, Takács Ferenc az 1990-es évek közepére kis részben visszavásárolt, és megkezdődött rajtuk a minőségi bortermelés.
Kordonos művelésmódról beszélünk chardonnay, zengő, nektár, irsai olivér, blauburger és kékfrankos fajtákkal.
1992-ben, miután végeztem a balatonfüredi Széchenyi Ferenc Szakközépiskola borász szakán, a hagyományt folytatva segíteni kezdtem édesapám munkáját.
1997 óta borainkat palackozzuk, és egyik célkitűzésem – mely szerint borainkat kizárólag palackban értékesítsük - a 2010-es évben vált valóra.
2012-ben még 0,5 hektár területet vásároltunk és kialakítottuk a mostani fajtákat. Pincészetünk immáron 7 fajta borral várja a látogatókat száraz, félszáraz félédes fehér- és vörösborokkal. Valamint rozéval. Különleges borunk a Mazsolán érlelt tramini, ami édes desszertbor, és 2 éves ászokolás után kerül palackba, valamint a félédes muskotályos Nektár, ami illatával, finom savaival 2003 óta pincészetünk zászlós hajója.
Csendes, meghitt helyen kóstolhat minőségi borokat.

Látogasson el hozzánk!
Beszélgessünk egy jót!

Öblítse le az út porát NÁLUNK!

Takács Zsolt Pincészete

© 2017 matekok. All Rights Reserved | Design by matekok

Top